Novinarsko druženje u restoranu ‘’Gaj’’

U petak, 09.08.2013. godine, u restoranu ‘’Gaj’’ održano je druženje novinara iz poznatih beogradskih redakcija.

Na licu mesta novinari su imali priliku  da prisustvuju pripremanju dva najpoznatija specijaliteta restorana ‘’Gaj’’ ali i da obiđu sve prostorije restorana i uvere se u vrhunske standarde prema kojima je posluje ovaj poznati beogradski restoran.

Novinari su se na licu mesta mogli uveriti koliko pažnje je posvećeno uređenju enterijera i uređenju radnih prostorija kao i koliko se pažnje posvećuje tome da hrana koju pripremaju za svoje goste u restoranu ‘’Gaj’’bude uvek maksimalno sveža i najboljeg mogućeg kvaliteta.

Kuhinja u kojoj se pripremaju specijaliteti restorana ‘’Gaj’’ opremljena je po svim standardima HACCP, kao i restoran u celini.

Ono što izdvaja ovaj restoran u odnosu na većinu restorana u Beogradu (koji  za to nemaju tehničkih mogućnosti) jesu: ražanj i sač, koji su smešteni u okviru objekta, a ne na otvorenom prostoru. Deo restorana koji je otvoren za goste čine restoranska sala sa kapacitetom od 126 mesta za sedenje i prostrana terasa ispred objekta sa 60 mesta za sedenje. Terasa je favorit restorana u letnjem periodu, uvek je prijatna klima i hladovina, jer je okružena borovima i hrastom, dok dodatni ugođaj daje i fontana koja je potpuno uklopljena u eksterijer.

I sama geografska pozicija mesta, s obzirom na to da je u pitanju najviša tačka u Beogradu, posle Avale, doprinela je prijatnoj klimi, a i  omogućila i lep pogled na Beograd koji se pruža sa terase.

Prilikom formiranja menija naglasak je stavljen na jela nacionalne kuhinje koja je prva riznica raznovrsne hrane.

Restoran u ponudi stalno ima jagnjetinu sa ražnja i  prasetinu povremeno. A svakodnevno je na meniju teletina ispod sača. Specijaliteti kuće koji su na meniju sadrže lični pečat restorana, kako u nazivu, tako i u kombinaciji namirnica, pripremi i serviranju. Jedno od omiljenih predjela  posetilaca restorana ‘’Gaj’’je : ,,Đeneralova dobrodošlica“ ,  inspirisana lokacijom, tik uz spomenik Stepi Stepanoviću. Među specijalitetima su i: ,,Francuska lađa“, ,,Gajeva panorama“, ,,Kosmajska tepsija“, ,,Ćuretina s mlincima“ koja je pored ,,Kranč piletine“ najčešći izbor dama koje su gosti restorana.

U svakodnevnoj ponudi nalazi se i veliki izbor jela od ribe, i rečne i morske, kao i posne hrane uopšte, a posebno u vreme posta kada se namenski meni i dopunjuje posnim jelima, po kojima je nacionalna,  srpska kuhinja takođe poznata. U konsultaciji sa gostom,  moguće je  napraviti i jela koja nisu na meniju.

Osnovno načelo restorana je : ‘’Želimo da se osećate kao kod kuće’’.

Dobrodošli!

This entry was posted in Vesti.