U petak, 09.08.2013. godine, u restoranu ‘’Gaj’’ održano je druženje novinara iz poznatih beogradskih redakcija.
Na licu mesta novinari su imali priliku da prisustvuju pripremanju dva najpoznatija specijaliteta restorana ‘’Gaj’’ ali i da obiđu sve prostorije restorana i uvere se u vrhunske standarde prema kojima je posluje ovaj poznati beogradski restoran.
Novinari su se na licu mesta mogli uveriti koliko pažnje je posvećeno uređenju enterijera i uređenju radnih prostorija kao i koliko se pažnje posvećuje tome da hrana koju pripremaju za svoje goste u restoranu ‘’Gaj’’bude uvek maksimalno sveža i najboljeg mogućeg kvaliteta.
Kuhinja u kojoj se pripremaju specijaliteti restorana ‘’Gaj’’ opremljena je po svim standardima HACCP, kao i restoran u celini.
Ono što izdvaja ovaj restoran u odnosu na većinu restorana u Beogradu (koji za to nemaju tehničkih mogućnosti) jesu: ražanj i sač, koji su smešteni u okviru objekta, a ne na otvorenom prostoru. Deo restorana koji je otvoren za goste čine restoranska sala sa kapacitetom od 126 mesta za sedenje i prostrana terasa ispred objekta sa 60 mesta za sedenje. Terasa je favorit restorana u letnjem periodu, uvek je prijatna klima i hladovina, jer je okružena borovima i hrastom, dok dodatni ugođaj daje i fontana koja je potpuno uklopljena u eksterijer.
I sama geografska pozicija mesta, s obzirom na to da je u pitanju najviša tačka u Beogradu, posle Avale, doprinela je prijatnoj klimi, a i omogućila i lep pogled na Beograd koji se pruža sa terase.
Prilikom formiranja menija naglasak je stavljen na jela nacionalne kuhinje koja je prva riznica raznovrsne hrane.
Restoran u ponudi stalno ima jagnjetinu sa ražnja i prasetinu povremeno. A svakodnevno je na meniju teletina ispod sača. Specijaliteti kuće koji su na meniju sadrže lični pečat restorana, kako u nazivu, tako i u kombinaciji namirnica, pripremi i serviranju. Jedno od omiljenih predjela posetilaca restorana ‘’Gaj’’je : ,,Đeneralova dobrodošlica“ , inspirisana lokacijom, tik uz spomenik Stepi Stepanoviću. Među specijalitetima su i: ,,Francuska lađa“, ,,Gajeva panorama“, ,,Kosmajska tepsija“, ,,Ćuretina s mlincima“ koja je pored ,,Kranč piletine“ najčešći izbor dama koje su gosti restorana.
U svakodnevnoj ponudi nalazi se i veliki izbor jela od ribe, i rečne i morske, kao i posne hrane uopšte, a posebno u vreme posta kada se namenski meni i dopunjuje posnim jelima, po kojima je nacionalna, srpska kuhinja takođe poznata. U konsultaciji sa gostom, moguće je napraviti i jela koja nisu na meniju.
Osnovno načelo restorana je : ‘’Želimo da se osećate kao kod kuće’’.
Dobrodošli!