Međunarodni dan žena- 8.mart u Gaju


Obradujte svoju lepšu polovinu prijatnom večerom u restoranu Gaj za Međunarodni dan žena. Za vas smo pripremili prijatan muzički program uz Draganu Amidžić i bend.

Osmi mart obeležava se kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca . Kao Međunarodni dan žena prihvaćen je daleke 1917. godine.
Prva međunarodna ženska konferencija održana je u Kopenhagenu 1910. godine u organizaciji Socijalističke Internacionalne. Praznik je ustanovljen na predlog slavne nemačke političarke i borca za ljudska prava Klare Cetkin. Već sledeće godine praznik je obeležilo milion ljudi u Austriji, Danskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj. Od 1975. godine Osmi mart je počeo i zvanično da se obeležava u Ujedinjenim nacijama.

Na ovaj dan podsećamo se na prava i ravnopravnost žena kao temelj moderne civilizacije, ali ovaj dan postao je i idealna prilika da iskažemo ljubav i poštovanje prema pripadnicama lepšeg pola. U pojedinim obeležavanjima Osmi mart je polako izgubio svoju političku konotaciju i postao, jednostavno prilika da muškarci iskažu svoju ljubav i pažnju prema bliskim ženama. Zato, iskoristite ovaj dan, pokažite nekome zašto je lepo biti žena.

Rezultat slika za international Women's Day 8 march
www.womenspost.ca

Očekuje vas kao po običaju ljubazno osoblje, prijatan ambijent i kvalitetan muzički program. Ulaz je slobodan a program počinje od 19h. Dobrodošli!